Unesite pojam za pretragu

Napredni program

Napredni program je II nivo mentalne aritmetike SuanPan,  namenjen deci koja su uspešno završila osnovni program mentalne aritmetike SuanPan.

Deca koja su tokom osam meseci osnovnog programa redovno prisustvovala nastavi, radila domaće zadatke i uspešno položila završni test,  imaju mogućnost da na naprednom programu dodatno poboljšaju svoje više mentalne veštine i svoje intelektualne kapacitete.

Nastavni plan obuhvata operacije množenja i deljenja uz dodatak vežbi memorije i pažnje.

Trajanje programa je 36-38 nedelja, odnosno 8 meseci, a raspored predavanja obuhvata tri vezana časa od po 40 minuta, sa pauzama između časova.Dolazak u centar je jednom nedeljno. Propušten čas se nadoknađuje po dogovoru sa predavačem.

Međuprogram mentalne aritmetike SuanPan je program  namenjen deci iz KINDER grupe koja su uspešno savladala osnovni program mentalne aritmetike SuanPan.

Njegov cilj je priprema polaznika za napredni program.

Nastavni plan obuhvata učenje tablice množenja i deljenja, kao i sabiranje i oduzimanje trocifrenih brojeva.

Trajanje programa je 8 nedelja odnosno 2 meseca, a raspored predavanja je isti kao i kod osnovnog i naprednog programa.

Deca koja su savladala sabiranje i oduzimanje na abakusu raduju se učenju operacija množenja i deljenja na računaljci, te prebacivanje istih u mentalne slike, što će im omogućiti brži i lakši dolazak do rezultata a ujedno vežbati i ubrzati proces analize i logičkog razmišljanja.

--------------------------------------------------->