Unesite pojam za pretragu

Rat i mir

Rat i mir

Rat i mir

Najlepši deo života je detinjstvo, a najvažniji deo detinjstva – igra.

Značaj igre je nemerljiv. Kroz nju dete uči o životu, o prijateljstvu, o pravdi, sreći, slučajnosti, o pobedi ili porazu, o tome šta znači biti čovek.

No, igra je samo delom aktivnost koja je spontana i slobodna, i ne uključuje odrasle. Deca takođe treba da nauče važne lekcije o pravilima, disciplini i strpljenju. To mogu najbolje naučiti uz pomoć odraslih, bilo da se radi o organizovanim edukativnim programima koji kroz igru nauče decu raznim korisnim veštinama, ili o igrama u kojima učestvuju i deca i roditelji. Jedna od takvih igara uz pomoć koje se na drugačiji način može vežbati sabiranje, oduzimanje, ili množenje je dobro poznata igra sa kartama Rat i Mir.  Sećate se?

Mali podsetnik za one koji su na ovu igru zaboravili. Potreban vam je jedan ili dva špila karata. Podelite karte na dva dela, i pokazujete po jednu kartu. Igrač sa većom kartom nosi sve. Pobednik je onaj ko odnese sve karte. Iskoristitite ovu igru kako bi vežbali sabiranje, oduzimanje ili čak množenje sa vašim detetom.

Na ovaj način vežbate računske operacije i brzinu svog deteta, pokazujete mu da matematika može biti zabavna, a dobro osmišljeno i kvalitetno provedeno vreme sa svojim detetom najviše će prijati i samom roditelju, koji je na par sati dobio priliku da se vrati u svoj najlepši deo života.

Aleksandra Mijatović

Obrazovni centar MOZGALICA

--------------------------------------------------->