Unesite pojam za pretragu

SuanPan u svetu i u Srbiji

Mentalna aritmetika se vekovima primenjuje na Istoku –  u Singapuru, Kini, Japanu i Tajvanu, kao deo redovnog školskog programa za osnovce. Na abakusu se usavršavaju aritmetičke operacije, a sama tehnika predstavlja bazu za uspešnije i brže usvajanje znanja iz svih oblasti.

Na Zapadu smo zatrpani velikom količinom informacija, a pogotovo deca, koja iz obimnog školskog programa teško mogu da izdvoje ono bitno.Suočeni s činjenicom da postoji mnogo sadržaja koji treba savladati i naučiti, a ne postoji metod koji nam u tome pomaže, okrećemo se istočnoj mudrosti i tradiciji, prilagođavamo je zahtevima modernog vremena i SuanPan tako postaje opcija i za našu decu.

U Evropi SuanPan mentalna aritmetika, kao vanškolski program za razvoj intelektualnih sposobnosti kod dece, postoji u Švedskoj, Holandiji, Grčkoj, Španiji, Turskoj i Kipru. U svetu još u SAD, Australiji i Brazilu.

U Srbiju je ovaj program 2013. godine donela firma „Pro-Mens”, ovlašćeni centar za našu zemlju, a putem franšize nekoliko obrazovnih ustanova  je SuanPan mentalnu aritmetiku raširilo dalje u Beogradu i Srbiji. Sve ove ustanove uspešno rade i ponose se rezultatima svojih đaka i pohvalama i podršci njihovih roditelja.

Pridružite nam se.

Um caruje!

--------------------------------------------------->